Mötesplatsen för dig inom lager-, transport- och logistikbranschen, sep, 19 2017
Senaste Nytt...

”Välkomnad granskning av åkeribranschen”

Foto: Christer Wiik
Foto: Christer Wiik
Publicerad av
Christer Wiik - 04 mar 2016

Transportföretagen välkomnar Skatteverkets granskning av åkeribranschen där ett hundratal åkeriföretag kontrollerats. ”Vi har länge efterlyst en granskning för sundare konkurrens och villkor i branschen”, säger Anders Norberg, tf vd för Transportföretagen.

Nyligen redovisade Skatteverket resultatet för förra årets särskilda kontroll av ett hundratal åkeriföretag. Utredningarna ledde till höjda skattebelopp på 44 miljoner kronor och till att ytterligare kontroller av ett tusental chaufförer har inletts.

- Vi har länge efterlyst en tuffare granskning av branschen. Företagen måste kunna konkurrera på lika villkor, säger Anders Norberg, tf vd för Transportföretagen.

Bakgrunden till den riktade rapporten är enligt Skatteverket en tidigare undersökning där en hög andel av transportbranschens företag ansett sig vara utsatt för konkurrens från skattefuskare.

- Vi har länge arbetat för sundare villkor i branschen. Här är Skatteverkets granskning en välkommen del. Men vi behöver en tuffare uppföljning även från andra myndigheter, exempelvis Polisen, avslutar Anders Norberg.