Mötesplatsen för dig inom lager-, transport- och logistikbranschen, okt, 20 2017
Senaste Nytt...

Svenska Retursystem utökar i Mölnlycke

Anna Elgh, vd för Svenska Retursystem, Foto: Svenska Retursystem
Anna Elgh, vd för Svenska Retursystem, Foto: Svenska Retursystem
Publicerad av
Christer Wiik - 29 feb 2016

Svenska Retursystem AB och Corem har förlängt och utökat ett avtal avseende förhyrning om cirka 7 100 kvadratmeter i Mölnlycke Logistikpark, Härryda kommun. Hyresavtalet löper på 9 år med ett årligt hyresvärde om cirka 5,3 miljoner kronor.

I byggnaden tvättar och distribuerar Svenska Retursystem returlådor och returpallar till livsmedelshandeln och livsmedelsindustrin.Svenska Retursystem hyr sedan tidigare lager och kontorslokaler om drygt 5 500 kvadratmeter i fastigheten. I samband med kontraktsförlängningen avtalades om en tillbyggnation av Svenska Retursystems befintliga lokal om cirka 1 560 kvadratmeter lager, kontor och personalytor.

- Vi ser fram emot en tillbyggnad av vår anläggning i Mölnlycke som ger oss större och mer ändamålsenliga lokaler för våra medarbetare och den verksamhet som vi bedriver. Utökningen av vår lagerkapacitet kommer leda till en effektivare logistik vilket resulterar i ett minskat transportbehov. Vårt goda samarbete med Corem Property Group ger oss nu möjligheten att ta ytterligare ett steg mot vår vision ”en hållbar framtid” säger Anna Elgh, vd på Svenska Retursystem

BRA Bygg är totalentreprenör för utbyggnaden.- Det är mycket glädjande att kunna växa med vår befintliga hyresgäst Svenska Retursystem AB genom att utöka ytan på deras anläggning och samtidigt förlänga hyresavtalet. Härryda, med Mölnlycke Logistikpark och Bårhults företagspark, är ett område där vi ser stor potential och vi har efter tillbyggnationen drygt 53 000 kvadratmeter flexibla ytor i området, säger Eva Landén, vd på Corem.