Mötesplatsen för dig inom lager-, transport- och logistikbranschen, sep, 20 2017
Senaste Nytt...

Truckbranschen tar plats på Logistik & Transport

 Torsten Eklund, Skandinavienchef i Unicarriers samt styrelseledamot i trucksektionen inom Maskinleverantörerna. Foto: Unicarriers
Torsten Eklund, Skandinavienchef i Unicarriers samt styrelseledamot i trucksektionen inom Maskinleverantörerna. Foto: Unicarriers
Publicerad av
Christer Wiik - 29 feb 2016

På Logistik & Transport i Göteborg i november i år visar ledande truckleverantörer upp intralogistiklösningar och håller seminarier om Total Cost of Ownership, utbildning och säkerhet.

Total Cost of Ownership – TCO – är ett ämne som blir allt hetare bland köpare av truckar och intralogistiklösningar. Detta eftersom här finns stora besparings- och effektiviseringspotentialer. - Vart tredje år är det stor truckutställning på Logistik & Transport då tillverkare och leverantörer av truckar och materialhanteringslösningar ställer ut och visar upp sina produkter och tjänster, säger Torsten Eklund, Skandinavienchef i Unicarriers samt styrelseledamot i trucksektionen inom branschorganisationen Maskinleverantörerna och talesperson för Maskinleverantörernas medverkan på Logistik & Transport.  2015 då Logistik & Transport arrangerades senast var ett "Truck-år”, som infaller vart tredje år.  - Det innebär att det är 2018 nästa gång som truckarna ställer ut i stor omfattning, säger Torsten Eklund.

Men trucksektionen inom Maskinleverantörerna väljer nu att ställa ut även 2016 – den här gången utan truckar i någon större omfattning. Istället blir det fokus på mjuka värden som exempelvis Total Cost of Ownership, säkerhet, utbildning och intralogistiklösningar. - Framförallt vill vi skapa kontinuitet för våra kunder och medlemsföretag. Vi har ett mycket nära och konstruktivt samarbete med Logistik & Transport och Svenska Mässan som ger stora värden för oss och våra kunder. Vi är mycket glada över det starka gensvar och engagemang vi får från mässans sida, fortsätter Torsen Eklund. I moderna företag ställs det allt högre krav på effektiva flöden av varor och produkter och det som passerar igenom och/eller mellanlagras i exempelvis i en industri, på ett lager eller i ett distributionscenter. - Ett växande antal företag inom flera branscher implementerar intralogistiksystem som skapar kundnytta och totala kostnadsbesparingar, vilket ger fördelar för både miljö och ekonomi, säger Torsten Eklund.

På Logistik & Transport kommer truckleverantörer att visa upp smarta lösningar inom detta område. Dessutom kommer senaste utvecklingen inom truckbatterier att vara i fokus på mässan. - Vi ser en ökande trend mot moderna batterier – till exempel litium-jon-batterier, som enkelt kan pausladdas vilket leder till ökad produktivitet och lägre kostnader. Batterierna är dessutom underhållsfria, menar Torsten.

Med Svenska Mässan och Göteborg som bas för Maskinleverantörernas utställaraktiviteter når man enligt Torsten Eklund fördelar på flera plan. - I Göteborgsområdet och övriga västra och södra Sverige finns det många industrier och centrallager, säger han. Genom vår medverkan på Logistik & Transport når vi viktiga målgrupper i närområdet samtidigt som besökare från övriga delar av Sverige och våra nordiska grannländer kommer, avslutar Torsten.

Trucktillverkarnas medverkan på Logistik & Transport i november innebär att mässan kommer att sjuda av aktiviteter inom detta område. Det gör mässan och konferensen till en given mötesplats för inköpsansvariga, logistiker, tekniker och truckförare.