Mötesplatsen för dig inom lager-, transport- och logistikbranschen, okt, 20 2017
Senaste Nytt...

Godsökning i Nynäshamns hamn

Vy över Nynäshamns hamn. Foto: Stockholms Hamnar
Vy över Nynäshamns hamn. Foto: Stockholms Hamnar
Publicerad av
Christer Wiik - 26 feb 2016

Summeringen av 2015 visar att Nynäshamns Hamn återigen redovisar fina siffror och stadiga ökningar inom godshantering och antal passagerare. Det skriver Stockholms HAmnar i ett pressmeddelande. 

För andra året i rad ökar godsvolymerna i Nynäshamn rejält. Under 2015 hanterades 1 295 000 ton gods vilket är en ökning med 15 procent jämfört med 2014.

– Det är glädjande med ett ordentligt tryck i hamnen nu. En stor del av godset består av byggmaterial till den snabbt växande Stockholmsregionen och en del är Scania chassier som skeppas ut från regionen, säger Markus Johansson, driftchef i Nynäshamns Hamn.

Både Stena Line och Polferries ökar sina godsvolymer kraftigt. Stena Line ökade med 19 procent och Polferries med hela 46 procent. Även kringtjänsterna såsom antal uppdrag inom omlastning och lagring är fortsatt högt i Nynäshamns Hamn.

Antal passagerare ökar också i Nynäshamn. Det är framförallt Stena Line som har ökat med hela 38 procent och Destination Gotland med 2 procent. Totala antalet passagerare i Nynäshamn 2015 var 1 486 000.