Mötesplatsen för dig inom lager-, transport- och logistikbranschen, sep, 19 2017
Senaste Nytt...

Runsvengruppen investerar i System Maxipacker

Foto: EAB
Foto: EAB
Publicerad av
Christer Wiik - 25 feb 2016

Runsvengruppen effektiviserar sin lagerhantering i Skänninge genom att investera i System Maxipacker. Fyra Maxipacker ska hjälpa till att effektivisera den redan existerande lagerytan. Totalt 19 680 pallplatser stod klara i december och har på samma yta ersatt de tidigare konventionella pallställagen med 9 800 platser.

 - Just nu är vi i en konserveringsfas, vi har växt mycket och är Sveriges största lågprisaktör  menar Mattias Eriksson, logistikchef.

Familjeföretaget Runsvengruppen startade 1948 och har sedan dess haft sitt huvudkontor i Skänninge. Runsvengruppen köpte Ö&B 1992 som då bestod av 9 butiker, men som under de senaste fem åren har växt riktigt mycket.

- Vi har ett bra läge här, med god möjlighet att leverera varor till våra drygt 100 butiker runt om i Sverige, kompletterar Mattias. 

En hel del produkter som lagerhålls är snabbrörliga och går in och ut ur lagret många gånger per år. Men det finns även säsongsanpassade och importerade produkter som stannar kvar en längre tid på lagret. Detta är en stor aspekt till investeringen och utöver det vill man begränsa all lagerhållning till Skänninge, och därmed stänga ner stänga ner det 15 000 kvadratmeter externa lagret i Motala. System Maxipacker installerades därmed för att möjliggöra en effektivisering av lagerytan i Skänninge.Mattias menar att beslutet att använda sig av Maxipacker inte var speciellt svårt. Han menar att istället för att kunna komma åt varje pall enskilt så kan de använda Maxipacker för att lagra en stor del av godset.

- Med de förutsättningar vi har som grossist såg vi att en Maxipackeranläggning var den mest kostnadseffektiva lösningen. Det var även viktigt för oss att hitta en lösning som gick att integrera med andra system, säger Mattias.