Mötesplatsen för dig inom lager-, transport- och logistikbranschen, feb, 26 2017
Senaste Nytt...

Myrorna får ny logistikchef

Carina Kronqvist har en gedigen bakgrund inom logistik och produktion. Foto: Louise Forsberg
Carina Kronqvist har en gedigen bakgrund inom logistik och produktion. Foto: Louise Forsberg
Publicerad av
Christer Wiik - 24 feb 2016

Som ett led i Myrornas mål att fördubbla insamlingen till år 2018 gör insamlings- och second handaktören nu en satsning på området produktion och logistik. Myrorna har rekryterat Carina Kronqvist som ny logistik- och produktionschef för verksamheten.

-Sedan några år tillbaka pågår en enorm förändring på second hand-marknaden. Vi som civilsamhällesaktör verkar på en mer och mer kommersiell marknad med ökad konkurrens och nya krav på textilhantering. Med Carina Kronqvist på plats är vi rustade att möta dessa utmaningar genom att vidareutveckla och effektivisera våra processer för produktion och logistik, säger Caroline Andermatt, vd på Myrorna.

Carina Kronqvist har en gedigen bakgrund inom logistik och produktion. Hon har varit ansvarig för att bygga upp och stabilisera en logistikintensiv verksamhet på Svenska Retursystem. Hon har även varit platschef på Schenker, där hon ledde den dagliga operativa verksamheten och vidareutvecklade företagets tjänster.

-Jag blev genuint engagerad och intresserad av rollen, inte minst för den värdegrund som Myrorna står för och hur en verksamhet med vinstintresse kan generera social nytta, både i sin egen verksamhet och genom det överskott som skapas, säger Carina Kronqvist. Här får jag vara med och utveckla en produktbaserad och personalintensiv verksamhet. Det ser jag som otroligt stimulerande, och jag vet att resultatet av både mitt och Myrornas alla medarbetare gör något konkret för människor och miljö – varje dag, säger Carina Kronqvist.Myrorna har en stor verksamhet med produktionsenheter på flera ställen i landet och 34 butiker, från Luleå i norr till Malmö i söder.

 

 

Foto: Linde
Foto: Linde

Linde lanserar nya truckar

”Nästa generations staplare och låglyftare är här”

De första modellerna som lanseras i serien är låglyftarna Linde T14 S, T20 S/SF och T25 S/SF med en...