Mötesplatsen för dig inom lager-, transport- och logistikbranschen, okt, 20 2017
Senaste Nytt...

Byggvaror stort på nätet

Foto: Wikipedia
Foto: Wikipedia
Publicerad av
Christer Wiik - 23 feb 2016

E-handeln i Sverige växer rejält och i fjol ökade försäljningen med 19 procent. Ett område där försäljningen skjuter i höjden är bygghandeln.

 -Alla jättar inom den branschen har nu satsat på nätet. Och det är bara de senaste åren som de gjort det, säger Carin Blom, detaljhandelsanalytiker vid Postnord.

När e-barometern för 2015 nu presenteras hade bygghandeln ökat sin tillväxt med 38 procent till en omsättning på 2,8 miljarder kronor.Totalt ökade e-handeln med 19 procent och omsättningen hamnade på 50,1 miljarder kronor. Enligt Postnord har tillväxttakten i handeln inte varit så stark sedan 2007.-Man ser att även mer mogna branscher visar starka tillväxttal, säger Carin Blom.Hemelektronik är den bransch som omsätter mest på nätet. Försäljningen ökade i fjol med 16 procent till en omsättning på elva miljarder kronor. Carin Blom tror att tillväxten för e-handeln fortsätter.

-Just på grund av att digitaliseringen driver på hela utvecklingen i samhället och ännu mer i detaljhandeln. Vi är ständigt uppkopplade.

E-barometern ges ut av Postnord, Svensk Digital Handel och HUI Research.