Mötesplatsen för dig inom lager-, transport- och logistikbranschen, feb, 26 2017
Senaste Nytt...

Extra kontroll av yrkestrafiken

Foto: NTF
Foto: NTF
Publicerad av
Christer Wiik - 15 feb 2016

En trafikolycka med lastbil och buss inblandat medför ofta allvarliga konsekvenser, just för att fordonen är stora och tunga. Under vecka sju arbetar polisen extra för att kontrollera den yrkesmässiga trafiken i syfte att öka trafiksäkerheten.

När polisen kontrollerar den yrkesmässiga trafiken handlar det bland annat om att kontrollera fordonen, kör- och vilotider och att väga fordon. Till detta kommer givetvis de vanliga kontrollerna av körkort och nykterhet.

Den yrkesmässiga trafiken har många regler att följa och konkurrensen om kunderna är ofta stenhård. För att få till en sund konkurrens är det viktigt att polisen gör sina kontroller.

- Den som sköter sig, sitt fordon och alla handlingar kan bara vinna på våra kontroller, eftersom ett av våra syften är just att främja en sund konkurrenssituation. De som fuskar ska helt enkelt inte kunna tjäna på det, säger Tony Härdin, trafikstrateg, utvecklingscentrum Region Mitt, Polismyndigheten.

Förutom den tunga trafiken ska även taxi kontrolleras extra denna vecka. Även här med både trafiksäkerhet och sund konkurrens som syfte.

- Sverige behöver en sund yrkestrafik för att klara sina transporter. Det får inte vara accepterat att tumma på reglerna, alla som köper en transport ska kunna vara trygga i att resan görs på ett säkert och lagligt sätt. Som beställare måste man kunna ställa krav på både fordon och förare, säger Marie Nordén, generalsekreterare, NTF.Under vecka sju pågår en av de europeiska trafikveckorna, där polisen fokuserar extra på ett tema. (15-21 februari) är temat yrkestrafik.

 

Foto: Linde
Foto: Linde

Linde lanserar nya truckar

”Nästa generations staplare och låglyftare är här”

De första modellerna som lanseras i serien är låglyftarna Linde T14 S, T20 S/SF och T25 S/SF med en...