Mötesplatsen för dig inom lager-, transport- och logistikbranschen, okt, 20 2017
Senaste Nytt...

Gotlandsbåtens fartyg svenskflaggas

Foto: Gotlandsbåten
Foto: Gotlandsbåten
Publicerad av
Christer Wiik - 11 feb 2016

Nyligen blev fartyget HSC Express, som kommer att användas för Gotlandsbåtens trafik mellan Visby-Nynäshamn och Visby-Västervik. svenskflaggad.  Samtidigt blir HSC Express världens första bilfärja med hemort Uppsala.

 -Det känns fantastiskt att få vara med och bidra till svensk sjöfartshistoria och tradition, det är väldigt få stora fartyg som flaggas svenska nuförtiden så av denna anledning känns det extra trevligt. Samtidigt blir HSC Express världsunik när hemmaorten blir Uppsala, säger Ralph Axelson vd för Gotlandsbåten.

Gotlandsbåten kommer för säsongen 2016 att ha sin premiärtur från Nynäshamn torsdagen 28 april kl 17:55. Fredagen 29 april kl 09:15 blir det sedan premiärtur mellan Visby-Västervik. Totalt kommer 354 enkelturer att köras under säsongen som sträcker sig fram till 4 september.Bokningen för säsongen 2016 har precis öppnat med priser från 89 kr för en personbiljett både mellan Nynäshamn-Visby och Västervik-Visby.

-Gotlandsbåten startades med syfte att öka antalet besökare till Gotland och på så sätt bidra till turismnäringen på ön. Det vi nu erbjuder inför säsongen 2016 är en mycket kundanpassad turlista som verkligen kommer att stimulera ökat resande. Under för- och eftersäsong har vi en perfekt weekendturlista med eftermiddags- och kvällsavgångar och under sommaren har vi daglig trafik med morgon- och eftermiddags avgångar till Gotland, avslutar Ralph Axelsson.