Mötesplatsen för dig inom lager-, transport- och logistikbranschen, feb, 26 2017
Senaste Nytt...

Ungas visioner om framtidens transporter

Foto: Hogia
Foto: Hogia
Publicerad av
Christer Wiik - 05 feb 2016

Den 9 februari är det dags för årets upplaga av Framtidsdagen på Universeum i Göteborg. Då samlas deltagarna i tävlingen Framtida Transporter för att presentera sina visioner för hur transporter skulle kunna ske på ett hållbart sätt i framtiden.

Tävlingen vänder sig till elever i årskurs 7 och 8 och syftar till att intressera ungdomar för hållbar miljö och teknik. IT-företaget Hogia är en av Universeums samarbetspartner och är engagerad i Framtidsdagen.

- För oss är det viktigt att vara med och bidra till arbetet med att få ungdomar att upptäcka hur man med hjälp av teknik och IT kan skapa en hållbar utveckling av vårt sätt att resa och transportera varor i framtiden. Det ska bli inspirerande att få ta del av deras idéer, säger Jonatan Hanson, Hogias representant i projektet.

Sammanlagt 900 elever kommer att samlas på Universeum för att visa upp sina tävlingsbidrag i form av 3D-modeller som bedöms av en jury bestående av representanter från näringsliv, politik och akademi. Förstapristagaren vinner 10 000 kronor och en övernattning på Universeum.

Förutom Hogia deltar Chalmers, DB Schenker, Göteborgs Hamn, Göteborgs Stad Trafikkontoret, Göteborgs Universitet, Preem, SJ, Svensk Sjöfart och AB Volvo.

 

Foto: Linde
Foto: Linde

Linde lanserar nya truckar

”Nästa generations staplare och låglyftare är här”

De första modellerna som lanseras i serien är låglyftarna Linde T14 S, T20 S/SF och T25 S/SF med en...