Mötesplatsen för dig inom lager-, transport- och logistikbranschen, okt, 20 2017
Senaste Nytt...

Maersk Line inför tillståndskontroll på containerfartyg

Foto: Maersk Line
Foto: Maersk Line
Publicerad av
Christer Wiik - 03 feb 2016

I samarbete med sin danska distributör Idekon Technology ApS har SPM Instrument mottagit en order från världens största rederi inom containerfrakt, danska Maersk Line, som valt onlinesystemet Intellinova Compact för tillståndskontroll av generatorer och generatorlager.

På ett fartyg till sjöss kan avbrott i strömförsörjningen få allvarliga konsekvenser för besättningen, fartyget och lasten. Riskerna för strömavbrott måste därför minimeras med praktiskt taget alla medel. De generatorer som onlinesystemet nu övervakar används för fartygens elproduktion och klassificeras som en kritisk applikation ombord eftersom de är nödvändiga för säker operation av fartygen, särskilt i trånga farvatten.

Fem fartyg med fyra generatorer per fartyg har nu utrustats med onlineövervakning. Leveransen inkluderar hårdvara samt analysmjukvaran Condmaster Ruby Compact Edition. I avtalet har även ingått installation, driftsättning och utbildning som planerats och genomförts av SPMs serviceingenjörer i nära samarbete med Maersk Line Ship Management Services Electrical Support Team, ett team som på daglig basis gör underhåll på mer än 250 Maersk Line-ägda fartyg.