Mötesplatsen för dig inom lager-, transport- och logistikbranschen, sep, 19 2017
Senaste Nytt...

Stena Imperative redo för dop

Foto: Stena Bulk
Foto: Stena Bulk
Publicerad av
Christer Wiik - 25 jan 2016

Kemikalie- och produkttankern Stena Imperative har nu levererats från det kinesiska varvet CSSC Offshore & Marine Engineering  i Guangzhou.

Fartyget är av IMOIIMAX-modell och motsvarar storleksmässigt en MR-tanker på 50.000 DWT . Fartyget är utrustat med 18 lika stora tankar för vardera 3.000 kubikmeter  och kan frakta såväl vegetabiliska oljor och kemikalier som olje- och petroleumprodukter. Innovativ teknisk design medför att IMOIIMAX-fartygen har extra stor lastflexibilitet, hög säkerhet och snål bränsleförbrukning. Fartygsdopet äger rum i Hong Kong den 26 januari 2016.

Stena Imperative är helägt av Stena Bulk och det femte fartyget i en serie av tio som beställdes av Stena Bulk år 2012. De fyra första fartygen levererades under föregående år, leverans av resterande fem fartyg kommer att ske fram till 2017. 

- Redan från början hade vi stora förväntningar på funktion och resultat eftersom IMOIIMAX är en vidareutveckling av ett redan etablerat och framgångsrikt koncept. Nu efter ett år i drift kan vi konstatera att fartygen uppfyller alla förväntningar, såväl vad gäller teknisk prestanda som marknadsmässig användning,, konstaterar en nöjd Erik Hånell, vd Stena Bulk.