Mötesplatsen för dig inom lager-, transport- och logistikbranschen, sep, 20 2017
Senaste Nytt...

Ny försäljningschef för DHL Express i Sverige

Mike Cotter, försäljningschef på DHL Express. Foto: DHL
Mike Cotter, försäljningschef på DHL Express. Foto: DHL
Publicerad av
Christer Wiik - 22 jan 2016

Mike Cotter, från London, England, tillträdde som ny försäljningschef för DHL Express i Sverige den 1 januari 2016.

Mike Cotter började arbeta på DHL Express 1992 och har haft flera ledande positioner inom företaget framför allt i Storbritannien, men också i Europa. I sin nya roll som försäljningschef, kommer Mike att ha det övergripande ansvaret för försäljning inom DHL Express i Sverige.

Mike har en gedigen erfarenhet inom både försäljning och affärsutveckling. Han började sin karriär på DHL Express 1992 som fältsäljare och kort därefter klev han in i säljrollen som Key Account-ansvarig. Mike har en lång meritlista inom både ledarskap och försäljning och har under åren hunnit med att centralisera och leda telefonförsäljningsavdelningen samt ansvarat för affärsutvecklingen i Storbritannien.

Han har även arbetat på huvudkontoret i Europa för att utveckla och implementera försäljningssystem och -verktyg i hela Europa, där Sverige var ett av implementeringsländerna.

Mike kommer närmast från en position som regional försäljningschef för södra Storbritannien. I sin nya roll som försäljningschef i Sverige är Mike ansvarig för alla säljkanaler och rapporterar direkt till Ted Söderholm, vd för DHL Express Sverige.

– Att få leda det svenska säljteamet, träffa företag och tillsammans skapa integrerade transportlösningar är något som jag brinner för. Jag ser med spänning fram emot de möjligheter och utmaningar som denna roll kräver och jag är stolt över att ha blivit utsedd till försäljningschef på DHL Express i Sverige, säger Mike Cotter.