Mötesplatsen för dig inom lager-, transport- och logistikbranschen, okt, 20 2017
Senaste Nytt...

Rekordår för Helsingborgs Hamn

Foto: Helsingborgs Hamn
Foto: Helsingborgs Hamn
Publicerad av
Christer Wiik - 20 jan 2016

Efter ett starkt 2014 går Helsingborgs Hamn mot ett rekordstarkt resultat 2015. När bokslutet presenteras räknar HHAB med att leverera ett resultat på cirka 50 miljoner kronor.

- Vi är mycket nöjda med utgången av 2015 men minst lika nöjda över att ha skapat goda förutsättningar för fortsatt framgång. Under 2015 skördade vi frukterna av viktiga investeringar som gjort hamnen ännu bättre för kunderna. Vi har tagit marknadsandelar på den svenska import- och exportsidan och vi utvecklar och förstärker löpande hamnens effektivitet och erbjudande, säger Niels Vallø, vd Helsingborgs Hamn i ett pressmeddelande.

Bland nya samarbeten och volymökningar finns Maersk/Seago och Hapaq Lloyd med ytterligare ett anlöp i veckan, Baltic Reefer/Cool Carriers med helt ny trafik, Boliden och SCA med nya trafikflöden, Dachser med ny hantering, Green Cargo med en ny tågpendel och Kuehne + Nagel som valde att flytta flöden till Helsingborgs Hamn.

Under året invigdes bland annat en ny centralgate. Under 2016 fortsätter utvecklingen av Helsingborgs Hamn med exempelvis yardplanning, möjligheter för större fartyg samt satsningen på ytterligare en containerkaj i Västhamnen.