Mötesplatsen för dig inom lager-, transport- och logistikbranschen, sep, 19 2017
Senaste Nytt...

Hedin Bils nya fullserviceanläggning i Jönköping invigs i höst

Hedin Bils nya anläggning blir en fullserviceanläggning för personbilar och lastbilar. Bild: Qpg arkitekter
Hedin Bils nya anläggning blir en fullserviceanläggning för personbilar och lastbilar. Bild: Qpg arkitekter
Publicerad av
Annika Wihlborg - 12 jan 2016

I oktober 2016 flyttar Hedin Bil i Jönköping från sina nuvarande lokaler på Ljungarums industriområde till en nybyggd anläggning på A6-området. Hedin Bil är trångbodda i sina nuvarande lokaler och får betydligt mer svängrum på den nya anläggningen, som består av totalt 22 000 kvadratmeter med bland annat verkstad samt bilhallar för personbilar och transportbilar.

 – På den nya anläggningen, som består av en personbilsdel på 17000 kvadratmeter samt en last- och transportbilsdel på 5000 kvadratmeter, får Hedin Bil tillgång till större bilhallar som erbjuder rejäla utrymmen för varje enskilt bilmärke samt fullserviceverkstäder för såväl person- som transportbilar. Personbilsdelen består av en bilhall på 8 000 kvadratmeter, verkstad med fjorton platser, plåtverkstad med fem platser, reservdelsförsäljning, däckverkstad och däckhotell. Last- och transportbilsdelen består av lokaler för försäljning, reservdelar, service och verkstad med fem transportbilsplatser och fyra skepp för lastbilar och långtradare.

Restaurang för kunder och medarbetarePå Hedin bils nya anläggning, som miljömärks enligt Green Building, planeras även för en restaurang för såväl kunder som Hedin Bils medarbetare. Läget vid A6 är dessutom strategiskt bättre än vid Ljungarum, inte minst eftersom A6 ligger med skyltläge mot E4:an. Det första spadtaget till den nya anläggningen togs i mars 2015. I oktober 2016 flyttar verksamheten in i sina nya lokaler.

–Vår nya anläggning erbjuder oss de förutsättningar vi behöver för att kunna skapa en fullserviceanläggning där vi bland annat kan arrangera evenemang för våra kunder. Tidigare erfarenheter på våra liknande anläggningar ibland annat Borås och Uppsala visar att kombinationen restaurang, bilhall, verkstad och reservdelsförsäljning ofta blir framgångsrik, säger Fritz Persson, fastighetsansvarig på Hedin Bil.

 –På den nya anläggningen i Jönköping utökas exempelvis utställningsytan från 1500 till 8000 kvadratmeter, vilket ger oss helt nya möjligheter till exponering av olika bilmärken och bilar. Bygget fortgår enligt tidsplan, till årsskiftet räknar vi med att ha ett tätt hus. Då påbörjas arbetet med invändiga installationer, säger Fritz Persson.

Fakta:Hedin bil, nybyggnation av bilhallar och verkstad i JönköpingByggherre: Hedin Göteborg BilTotalentreprenör: Erlandssons ByggArkitekt: Qpg arkitekterTidsram: Byggstart april 2015, beräknas stå klart juni 2016. Inflyttningen planeras till oktober 2016.Byggkostnad: 200 miljoner kronorOmfattning: 22 000 kvadratmeter