Mötesplatsen för dig inom lager-, transport- och logistikbranschen, maj, 20 2018
Senaste Nytt...

Polferries satsar i Ystad

 Polferries nya fartyg m/s Mazovia. Bild: Polferries
Polferries nya fartyg m/s Mazovia. Bild: Polferries
Publicerad av
Christer Wiik - 16 jun 2015

Trafiken mellan Ystad och Polen har ständigt ökat de senaste åren och för att möta efterfrågan har rederiet Polferries satsat med köp av ett större fartyg till linjen. Från och med idag kommer m/s Mazovia att segla på linjen Ystad-Świnoujście. Det nya fartyget m/s Mazovia ersätter m/s Wawel och därmed ökar kapaciteten med över 60 procent. 

 Ystad Hamn är Sveriges tredje största färjepassagerarhamn. I fjol reste 1.775.083 passagerare från Ystad till Świnoujście i Polen och Rønne på Bornholm. Även antalet lastfordon och godsvolymen har de senaste åren nått nya rekordnivåer.

- Som en av de största färjehamnarna i Sverige är Ystad Hamn en naturlig port till Polen och vidare ut i Centraleuropa. Det är glädjande att Polferries satsar med en ny färja vilket innebär att vi nu kan erbjuda en kraftig kapacitetsökning i den ständigt växande trafiken, säger Björn Boström, vd för Ystad Hamn Logistik AB.

M/s Mazovia byggdes som m/s Gotland i Indonesien 1996 och har tidigare trafikerat såväl Nordsjön som Östersjön. Fartyget har de senaste åren tjänstgjort i Medelhavet och såldes i vintras till Polferries. I samband med ägarbytet bytte fartyget namn och har genomgått en generell uppfräschning, bland annat byggdes det om för att skapa fler hyttplatser. M/s Mazovia är 168 meter lång, 28 meter bred och har en kapacitet på cirka 2600 lastmeter för lastbilar samt kan ta 100 personbilar. Den tidigare färjan, m/s Wawel har en kapacitet på 1490 lastmeter. - Jag är väldigt glad för Polferries satsning som visar linjen Ystad-Świnoujścies styrka och välkomnar m/s Mazovia till Ystad, säger Björn Boström.