Mötesplatsen för dig inom lager-, transport- och logistikbranschen, sep, 19 2017
Senaste Nytt...

Scania levererar till Canberra

Foto: Scania
Foto: Scania
Publicerad av
Christer Wiik - 28 nov 2013

Regeringen i Australian Capital Territory – huvudstadsregionen Canberra – har utsett Scania till leverantör av sin nya flotta med 77 Euro 6-stadsbussar. Australian Capital Territory Internal Omnibus Network (ACTION) blir därmed den första bussoperatören i Australien att anamma den nya Euro 6-tekniken.

– ACTION har valt att gå i spetsen för att införa Euro 6, säger Trevor O’Brien, bussförsäljningschef på Scania Australia. Den federala australiensiska regeringen har ännu inte angett när Euro 6 ska införas i landet, vilket understryker hur framtidsinriktad operatören är.          

De första av de 77 2-axliga stadsbussarna med 9-litersmotorer kommer att levereras under första halvåret 2014. ACTION har precis tagit emot 33 nya ledbussar från Scania och operatören har även 26 Scania 14,5-metersbussar och 54 Scania gasbussar i flottan.

De nya stadsbussarna på 12,5-meter kommer att karosseras av den australiensiske karossören Custom. Bussarna är utrustade för 48 sittande och 18 stående passagerare.

– Bussarna är miljövänliga, bränslesnåla och allra viktigast släpper ut ett absolut minimum av skadliga ämnen, säger Shane Rattenbury, Australian Capital Territorys minister för delstatlig  och kommunal service.  De kommer att bidra till renare  luft med minskade föroreningar i Canberra.

­– ACTION blir den första stadsbussoperatören att ta dessa förbättrade och miljövänligare bussar i drift, konstaterar han. Det är ett litet bidrag till att etablera Canberra som ledande i miljö- och hälsofrågor.